Donosimo trik za najbolji pečeni krompir ikad

0
krompir-pexels-1750856356-821x550

Miris pečenog krompira, obogaćen aromama svježeg ružmarina i bijelog luka, vraća nas u one tople trenutke zajedništva i domaće kuhinje.

Ova jednostavna kombinacija donosi hrskavost izvana i savršenu mekoću iznutra, što pečeni krompir čini neodoljivim.

Recept koji dijeli Harry Heal, poznatiji na društvenim mrežama kao “thehealchef”, postao je pravi hit, a mi donosimo njegov provjereni trik za savršeni pečeni krompir.


Sastojci za 4 porcije:

  • 1 kg krompira
  • 6 čehna bijelog luka 
  • 5 grančica ružmarina
  • ½ šoljice maslinovog ulja

Priprema:

Ogulite i narežite krompir na komade, a zatim ga stavite u hladnu, posoljenu vodu i zagrijavajte do vrenja. Kad zakuha, kuhajte još 5 minuta dok ne omekša. Procijedite i ostavite da se osuši.

Rernu zagrijte na 200°C. U lim za pečenje ulijte šoljicu maslinovog ulja i zagrijte ga 10 minuta u rerni. Zatim pažljivo ubacite krompir u vruće ulje, začinite ga solju i biberom, te dobro promiješajte da svaki komad bude ravnomjerno obložen.

Krompir pecite 1 sat i 20 minuta, ali svakih 20 do 30 minuta okrenite komade kako bi se ispekli ravnomjerno i dobili zlatno-hrskavu koricu.

Svaki obrok pretvara u posebnu uspomenu. Probajte ovaj recept i uvjerite se sami!

Žene.ba

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *