Pečeni rolat od krompira: Ukus koji će oduševiti vaše nepce

0
rolat-krompir-gljivejpg-1745847162-821x550

Rolat od krompira je jednostavno i izuzetno ukusno jelo koje možete prilagoditi svom ukusu. Ovaj recept je osnovni, ali pruža mnogo mogućnosti za kreativnost u filovanju.

Sastojci za koru:

500 g krompira
1 jaje
2 kašike pavlake
2 kašike brašna
So i biber po ukusu
Malo rendanog kačkavalja (opciono, za bogatiji ukus)

Fil:

200 g dinstanih gljiva (po želji)
150 g krem sira
Malo pavlake
Začini po ukusu (mogu biti peršun, majčina dušica ili origano)

Priprema:

Priprema kore: Krompir skuhajte u slanoj vodi, a zatim ga izgnječite u pire. Dodajte jaje, pavlaku, brašno, so, biber i po želji malo rendanog kačkavalja za dodatnu kremoznost. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete glatku smjesu.
Formiranje rolata: Pripremljenu smjesu rasporedite ravnomjerno u pravougaoni pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Poravnajte smjesu i stavite da se peče u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju i čvrstu koricu.
Filovanje: Kada se kora ohladi, premažite je filom po izboru – možete koristiti sitno dinstane gljive, krem sir i malo pavlake za glatku teksturu. Dodajte začine po ukusu kako biste poboljšali aromu filovanja.
Urolavanje i hlađenje: Pažljivo urolajte smjesu u oblik rolata i uvijte je u aluminijumsku foliju. Ostavite da se ohladi, a zatim uživajte u ovom preukusnom jelu.

Ovaj rolat od krompira je idealan za porodične ručkove, kao i za sve one koji žele da uživaju u jednostavnom, a vrlo ukusnom jelu. Prilagodite ga svojim željama i istražite nove kombinacije filova, savjetuje portal Žene.ba.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *