Salata koja je savršeni par jelima sa roštilja

0
calaslow salata-830x553

Kupus i mrkva savršeno se slažu i u kuhanim jelima, ali i svježi, pripremljeni kao salata. Budući da je vrijeme sve ljepše, a sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek počela, novi recepti za osvježavajuće salate, koje se odlično slažu sa svim vrstama mesa, uvijek su dobrodošli.

Jedna od takvih salata je i ova, neka verzija popularne američke “coleslaw” salate, kombinacija kupusa, mrkve i neodoljivog dresinga sa majonezom.
Može se napraviti i u posnoj, veganskoj varijanti, ako umjesto običnog koristite posni majonez i izostavite pavlaku.
Priprema traje manje od deset minuta, a ukus je neodoljiv.

Sastojci:

  • 1/2 manje glavice mladog kupusa
  • 2 srednje mrkve
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 2 kašike majoneze
  • 3 kašike pavlake
  • 1/2 kašike senfa
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta (ili više, po ukusu)
  • so
  • biber

Priprema:
Kupus isijecite na tanke trakice, kao i inače. Mrkvu narendajte, a luk isijecite na tanke režnjeve.

Majonezu, pavlaku, senf i jabukovo sirće izmiješajte, pa sve sjedinite s povrćem. Dodajte so i biber po ukusu, pa ostavite salatu da se ohladi, a zatim poslužite.

Savršeno se slaže sa svim vrstama mesa sa roštilja, savjetuje portal Ona.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *