Salata koja je savršeni par jelima sa roštilja

Kupus i mrkva savršeno se slažu i u kuhanim jelima, ali i svježi, pripremljeni kao salata. Budući da je vrijeme sve ljepše, a sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek počela, novi recepti za osvježavajuće salate, koje se odlično slažu sa svim vrstama mesa, uvijek su dobrodošli.
Jedna od takvih salata je i ova, neka verzija popularne američke “coleslaw” salate, kombinacija kupusa, mrkve i neodoljivog dresinga sa majonezom.
Može se napraviti i u posnoj, veganskoj varijanti, ako umjesto običnog koristite posni majonez i izostavite pavlaku.
Priprema traje manje od deset minuta, a ukus je neodoljiv.
Sastojci:
- 1/2 manje glavice mladog kupusa
- 2 srednje mrkve
- 1 manja glavica crvenog luka
- 2 kašike majoneze
- 3 kašike pavlake
- 1/2 kašike senfa
- 1 kašičica jabukovog sirćeta (ili više, po ukusu)
- so
- biber
Priprema:
Kupus isijecite na tanke trakice, kao i inače. Mrkvu narendajte, a luk isijecite na tanke režnjeve.
Majonezu, pavlaku, senf i jabukovo sirće izmiješajte, pa sve sjedinite s povrćem. Dodajte so i biber po ukusu, pa ostavite salatu da se ohladi, a zatim poslužite.
Savršeno se slaže sa svim vrstama mesa sa roštilja, savjetuje portal Ona.